Mer om regnskapstjenester

Arbeidsflyt.PNG

Regnskapsføring A til Å for småbedrifter
 

Bilag leveres til oss løpende på din foretrukne måte. Vi fører bilag løpende iht. gjeldende regler og rapportere MVA via Altinn i god tid og deretter sender vi deg betaling informasjon på Moms. Driftskontoen blir avstemt og vi minner deg på å finne bilagene som mangler slik at du får fradrag for kostnadene.


NT Regnskap AS tilbyr deg flere valgmuligheter for å levere bilag. Du kan hel digitaliseres, ha bilagene elektronisk, leverer på papir eller kombinere både papir og filer.  Vi er stolte over å ha utviklet egen løsning for bilagslevering siden 2016 og de fleste av våre faste klienter bruker NTebilag til å levere bilag. Du kan lese mer om NTeBilag på denne siden. Trykk på denne lenke. 

Nedenfor er ulike måter du kan levere bilag til oss:

1. Levere på papir

2. Bruker dokumentsenteret UNI24, Via UNI24 kan vi sette opp en e-post til deg slik at bilagene i pdf kommer direkte i systemet. Kombinert med EHF. som leverandører sender (Elektronisk handel faktura) vil du få det meste inn i dokumentsenteret. Bilagene som kom kommer per post, kan du evt. ta bilde med NTebilag appen og sende inn.
      

Vi setter opp løsningene og gir deg råd hva som er best å bruke. En kombinasjon av EHF, dokumentsenteret og E-post er best egnet for kunder som også bruker remittering hos oss. (Vi kan betale leverandør faktura for deg.)  Her kan vi sette opp faktura godkjenning i fakturamottaket slik at du kan online via Uni24 godkjenne fakturaene før vi betaler fakturaene på filremittering.

3.      Bruker NTeBilag til bilagslevering


a.Logg på vår portalen NTeBilag og laster opp filene
b.Ta bilder av faktura og sende via appen
c. Videresende bilag til en e-post som knyttet til ditt NTeBilag konto.

                                                                              
Lønnsadministrasjon
 

Når du har ansatt i ditt aksjeselskap, skal lønn rapporteres riktig. Vi holder styr på lønnsavregningene etter gjeldene lover og forskrifter. Sende deg lønnsrapportene månedlig eller etter den frekvensen dere har lønn.

Ved lønnsavregningene rapporterer vi også A-meldinger, slik at korrekt arbeidsforhold er rapportert. Vi sender deg betaling informasjon om forskuddstrekk og arbeidsgiver avgift i god tid før forfall.

Vi sender ut lønnslipper til dine ansatte på e-post og betaler gjerne lønn til dine ansatte på vegne av ditt selskap ved å bruke filremittering. (Vi sender en fil via lønnssystemet direkte til din bank, lønn og skatt blir betalt på forfallsdato.

Med andre ord: Det eneste du trenger å gjøre er å sende oss grunnlaget hva hver enkelt ansatt skal ha lønn så fikser vi resten.

Ved behov for å kreve refusjon fra NAV sender vi inntektsopplysningene vi Altinn.


Rådgivning på lønnsområdet
 

Av og til vil det være spørsmål som du vil ha svar på. NT Regnskap AS kan svare på det meste du lurer på.

Det er mange regler og forskrifter på lønn for deg som driver firma, vi er opptatt av det, derfor holder vi oss oppdatert med kurs i regi av Regnskap Norge AS årlig. og vi følger løpende med endringer slik at du får god informasjon og support på lønnsområdet.


Fakturering

Små enkeltmann foretak eller AS som har få faktura bruker oss til å sende faktura til kundene.
Vi har også AS med mange utfaktureringer som bruker vår fakturering tjenesten.
Fakturagrunnlag sendes til oss, vi utsteder faktura iht. grunnlaget og sende til din kunde på e-post.

Arbeidsfordeling med NT Regnskap AS?
Dersom du har mange utfakturering anbefaler vi at du fakturere selv via Uni24, tilbud, ordre og fakturering modul eller bruker fullversjon av Uni Økonomi V3.

Det kan settes opp fakturering med kid og OCR slik at innbetaling blir registrert automatisk. Løsningen heter Autobank.

I praksis betyr det at du logge deg på systemet via en nettleser og lage faktura til dine kunder. Salgsdata blir da automatisk synkronisert til ditt regnskap. Du vil også ha tilgang til ledelse informasjon og regnskapsoversikt slik at du til enhver tid har oversikt over resultat i ditt selskap.

Vi kan importere kunde registeret og varelinjer som du har i ditt nåværende system til Uni Økonomi V3.

Du kan bruke fullversjon av Uni Økonomi V3 desktop modul til fakturering arbeidet. Løsningen er tilgjengelig for bruk, her deler du samme regnskap informasjon til vårt system.


Remittering av leverandør faktura

Vi klargjøre fakturaene i fakturamottaket, sender deg en oversikt ukentlig til godkjenning.
Faktura kommer tilbake til oss i fakturamottaket etter at du har godkjent i Uni24. Vi bokfører og betaler samtidig via filremittering. Vi setter opp filsti og det tekniske med din bank.  

Av og til er vil det forekommer purringer, da tar vi tak i det fort og løser det slik at ditt selskap har kontroll med leverandørene.


Skattemelding & årsoppgjør for AS
 

For selskaper som har fritak for revisjon lager vi fullstendig skattemelding og sender inn før fristen som er 31. mai neste år. Aksjeselskaper skal levere offentlig regnskap før 31. juli.

Vi foretar årsavslutning, disponering og rapporteringen innenfor fristene, gir deg råd og veiledning på det du lurer på når regnskapsåret avsluttes. Regnskap transaksjoner avstemmes i Visma finale avstemming og deretter importeres til Total årsoppgjør system for utarbeidelse av skattemelding med tilhørende skatteskjemaer.

Vi kan svare på hva det vil betyr for deg skattemessig og hva du bør avsette i skatt for å holde styr på økonomien slik at man ikke komme opp i likviditetsfellen der du har brukt mer penger enn du faktisk har.


Revisjon bistand 

Terskelverdier for driftsinntekter og balanse sum er:
Driftsinntekter kr 6 millioner,
Balanse sum over 23 millioner.

Vi er behjelpelig med anbefalinger og valg av revisor.
NT Regnskap AS leverer et avstemt regnskap med bilag dokumentasjon til revisjon slik at din revisor har god oversikt i forbindelse med revisjonsprosessen.

Vi kjenner ditt regnskap godt og kan på en effektiv måte svare på spørsmålene fra revisor. Vi har erfaring og god kontakt med revisorer løpende ved årsavslutning. Vi samarbeider med revisorer slik at lovpålagte frister blir fulgt opp i tide.

 

Konsulentoppdrag for å sette opp en effektiv regnskapsrutine/ valg av regnskapssystemer

Med 15 års erfaring på regnskapsføring har vi vært bort i noen regnskapssystemer i markedet. Vi kjenner til svakheter og styrke i forskjellig systemleverandører. Med vår bakgrunn som regnskapsfører kan vi anbefale et regnskapssystem som er tilpasset ditt firma.

« Handelshøyskolen BI gjorde på et tidspunkt en forskningsrapport som så på lønnsomheten og effektiviteten i ulike systemer. De fant ikke særlige forskjeller som ga seg utslag i produksjonen, men desto større ulikheter i bruk av felles data»

Vi tror at regnskapssystemet er ett verktøy som er til smak og behag så lenger det dekker dine behov. Alle har forskjellige måte å jobbe på og ett system kan defineres som er perfekt eller elendig, avhengig av brukeren egne erfaringer.

De viktigste innsatsene er samarbeid, oppfølging og dedikasjon av tiden til å følge opp. Fagkunnskap og oppfølging er avgjørende for å ha oversikt over bedriftsøkonomi som igjen resultere i korrekte beslutninger slik at firmaet styres på rett kurs med sunn og fornuftig økonomi.

Stiftelse av selskap
 

Vi registrere aksjeselskapet for deg.

Vi bistår med registrering av bankforbindelse og innskudd av aksjekapitalen.
Minimum aksjekapital er 30 000 kr. Mange av vår kunder bruker DNB, Nordea, Sparebank 1 eller en lokal sparebank.

Det er trinnvis fremgangsmåte ved registrering av et aksjeselskap som vi tar hånd om.


Rådgivning på regnskapsføring 

Driver du å føre regnskapet selv og står fast, vi kan være behjelpelig med å gi deg råd for å komme deg videre.
Vi har kunder per i dag som fører regnskapet selv i Tripletex som får veiledning på det kunden er usikker på. NT Regnskap AS gjør da avstemming arbeidet og tar seg av skattemeldinger.


Rådgivning om hva du kan gjøre for å spare skatt

For deg som er selvstendig næringsdrivende er det viktig å vite hvordan man kan spare skatt. Er du usikker på noe, er vi her for deg. NT Regnskap AS gir deg råd og veiledninger.

Våre dyktige forretningsforbindelser som for eksempel revisorer, advokater, IT spesialister står også tilgjengelig for deg dersom det skulle være behov for det.